Jongens en meisjes,

Hieronder vinden jullie leuke dingen over de brandweer of leuke dingen in het museum. Voor  jullie is er een leuke puzzelroute door het museum. Natuurlijk kunnen jullie ook bij ons je verjaardagsfeestjes vieren. De jarige krijgt van ons een leuk presentje.

Maak kans op dit mooie T shirt

Deze maand augustus maak je kans op dit mooie T shirt. Kleur de kleurplaat en laat je ouders of grootouders je naam met telefoon nr of e mail adres op de achterzijde. Dan doe je mee om het bevelvoerders shirt te winnen. De winnaar wordt begin september bekend gemaakt.

Verhalen

Kun je niet wachten?

Dan kunnen jullie alvast luisteren naar de kinderpodcast Blussen Met Je Neus Ertussen. Luister, lach en zing mee met bevelvoerders Jansen en De Vries, die problemen oplossen en brand blussen in hun dorp Kladderveen. Kun je niet wachten met luisteren? Klik dan hier op het plaatje.

Voorleesverhalen en boeken over de brandweer.

Ook heeft de brandweer Nederland een leuke pagina met voorleesverhalen en boeken

Zit jij bijvoorbeeld in groep 4 kijk dan samen met je vader of moeder naar welk verhaal je kunt luisteren

Klik op het plaatje om te zien wat er allemaal is.

Kleurplaten

De brandweer Nederland heeft voor jullie een speciale pagina met kleurplaten. Vraag je vader of moeder of zij er één voor je uitprinten, maar misschien mag je dit zelf ook doen, zodat je deze in kunt kleuren.

Als je de kleurplaat klaar hebt, mag je deze opsturen naar:

Brandweermuseum Borculo

Hofstraat 5

7271 AP Borculo

Vergeet niet je naam en waar je woont achter op de kleurplaat te schrijven.

Als wij de kleurplaat van je hebben ontvangen krijg je een leuke attentie van ons.

Brand voorkomen

Steffie  legt hier alles uit over brand. Zij vertelt je hoe een brand ontstaat en wat jij kan doen om een brand in huis te voorkomen. Kies één van de hoofdstukken om te beginnen. Klik hier voor op de afbeelding hieronder.