Begane grond

Expositie ruimte 6  (Lokaal 5)

In deze ruimte ziet u bij binnenkomst aan de rechterzijde 2 vitrines, met een collectie helmen vanuit de hele wereld. Deze helmen zijn ons geschonken door de Vereniging Vrienden van het Brandweermuseum Borculo. Rechts ziet u o.a. een motorspuit ( T Ford 1926) uit Ede, welke voor luchtbanden, en achter massieve banden heeft, zodat 8 brandweerlieden extra mee konden uitrukken.  Voordat u bij de Ford aan de achterwand bent komt u o.a. de Studebaker tegen. De Studebaker van 1937 uit Haren (Gr.) met afrolbare haspel is een manschappenwagen met een heel aparte vormgeving.  De Ford bij de achterwand is een brandweerauto uit Schelluinen. Voor deze wagen ziet u aan uw rechterzijde de brandweerwagen van Texel (1940) een z.g. “Bellewagen” in combinatie met een Engelse Dennispomp, die veel in ons land zijn gebruikt. Uit archief gegevens blijkt dat Borculo ook een z.g. “Bellewagen” heeft gehad.

Expositie ruimte 6 deel 2 (lokaal 5)

Exporuimte 6 (lokaal 5) vervolg.

Hier vindt u de hogedrukspuit uit Geldrop (1944): een militaire spuit waarmee men al rijdend kon spuiten. Ook staat hier de ladderwagen van de Aluminium fabriek Delfzijl. Verder vindt u hier diverse attributen.

Expositie ruimte 7 (lokaal 6)

Hier valt direct op de wagen welke dienst heeft gedaan op de kerncentrale Petten: de witte Chevrolet. Verder naar links staat de A Ford van Hazemeijer Hengelo. Links ziet u de eerste van 3 pronkstukken namelijk: de Seagrave, links om de hoek de twee andere: de Ahrens Fox en de Mercedes. Voor u ziet u de wagens waar wij rondritten mee verzorgen.

<