11 april jl., na de nodige contacten vooraf, is de schenkingsovereenkomst getekend door de
“Stichting Vrienden van de Ambachtse Austin” en de Stichting “Brandweermuseum Borculo”.
Vandaag was het dan eindelijk zover om te verhuizen naar Borculo en gelijktijdig was de overdracht hiermee een feit.

Een aantal vrijwilligers was vanochtend al vroeg uit de veren om om 8.00 uur naar H.I. Ambacht af te reizen.
Na een rit van 2 uur en 170 km verder waren ze op plaats van bestemming.
Met een bakje koffie en een broodje is het tijd voor tekst en uitleg over de wagen.
Het grote moment is dan daar om de Austin uit de stalling te rijden en gereed maken voor de terugreis
naar Borculo om 11.15 uur.
Deze rit, weer 170 km maar duurde nu ruim 3 1/2 uur, verliep zonder problemen en de vrijwilligers kwamen omstreeks 14.45 uur aan bij ons museum.

Onze nieuwe aanwinst wordt toegevoegd aan de wagens om rondritten mee te doen.

Wij, bestuur en vrijwilligers van het brandweermuseum, bedanken iedereen van de Stichting “Vrienden van de Ambachtse Austin” voor deze schenking.

Kijk hier voor enkele foto’s