Hoe was 2017 in het Borculose Brandweermuseum

Januari

Nieuwjaarsdag de officiële presentatie van onze nieuwe website.De eerste week van 2017 was het museum open en het kleinste brandweerautootje werd ten toon gesteld. Het “monster” was in trek bij de jeugd.

Februari

Mede hierdoor hadden wij in februari al de 150e bezoeker. Het museum is m.u.v. de kerstvakantie de maanden december en januari gesloten. Februari was ook de maand van de overdracht van de website, gerealiseerd door MMProjects.

Maart

Deelname NL Doet

De vrijwilligers van ons museum krijgen allen een jas. Dit voor de herkenbaarheid van ons museum bij de diverse activiteiten.

April

Burgemeester Arjen Gerritsen van de gemeente Almelo brengt een bezoek en bekijkt o.a. de Mercedes uit Almelo.

Mei

VBB Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen houdt haar voorjaarsvergadering in Borculo. De vergadering vind plaats in de brandweer kazerne van Borculo. De foto sessie vond zowel plaats bij de kazerne als het museum.

Juni

Een maand met diverse activiteiten. Deelname aan de Taptoe in Borculo. Leerlingen van het Assink Lyceum uit Neede komen met 3 voorstellen om ons museum aantrekkelijker te maken voor de jeugd. Medio 2018 komen zij met een uitgewerkt plan. Vervoer verzorgt voor Gala avonden.

Juli

Scouting groep Subanhara Liemers groep in het museum. De Opel Blitz doet zijn eerste rondritten weer na restauratie.

Augustus

Bezoek van de Ere afdeling van de Feuerwehr Steinfurt. In Haarlo werd meegedaan aan Zomer in Gelderland. 2 nieuwe museumstukken nl. waterbuffers geschonken door de Brandweer Arnhem.

September

Was de maand waar wij in Borculo de Brandweer Oldtimer Dag hadden met de presentatie van het boek Nederlands Rijdend Brandweer Erfgoed.

Oktober

medewerking verleend aan De Nationale Ouderen Dag. Mevr. Deugd had als wens een rondrit met een oldtimer brandweerwagen. Onze voorzitter ging met één van onze chauffeurs deze dag op pad met mevr. Deugd. Ook deze maand naderde voltooiing van de nieuwe toilet groep in het gebouw.

November

De maand om voor de Goedheiligman het vervoer te regelen. Hij heeft ons enkele malen uitgenodigd om hem met zijn Pieten weg te brengen. Ook was dit de maand dat er etalage poppen aangeschaft zijn om kleding te tonen.

December

De toiletten zijn gereed. Naast het invaliden toilet is er ook een baby verschoon tafel geplaatst. Naast de nieuwe toiletgroep zijn er nu rollators beschikbaar. De lift is dit gehele seizoen al in gebruik. Bijzondere collectie: Deze kerstvakantie hebben wij een bijzondere collectie met Lohmann clip-on motoren.

zie voor foto serie onze fabebook pagina.